Valpreventie

Als u zich wankel op de been voelt, of gevallen bent, maakt dat u onzeker. Met vaak als gevolg dat u minder beweegt, en uw wereld kleiner wordt. Stefanie Slagmolen helpt u om weer met zelfvertrouwen te gaan bewegen.

U kunt bij haar terecht voor een uitgebreide valanalyse. Samen brengt u in kaart waardoor het vallen wordt veroorzaakt. Of waarom u bang bent om te vallen. U krijgt dankzij de analyse gerichte adviezen om te voorkomen dat u valt. Hierbij kunt u denken aan oefeningen gericht op spierkracht en balans. Uw valangst vermindert.

Voor het verbeteren van uw spierkracht en balans maakt Stefanie vaak gebruik van het Otago oefenprogramma of de training In Balans. Als hoofdinstructeur Otago is zij ook bevoegd om andere fysiotherapeuten op te leiden in het gebruiken van dit programma. U bent bij haar dus in specialistische handen.

Zicht op evenwicht is een ander programma in het brede aanbod van GeriaVitaal fysiotherapie. Dit programma helpt u wanneer u bang bent om te vallen en daarom niet meer de deur uit durft. Samen met u zoekt Stefanie naar de oorzaken van uw angst, om die bij de wortel aan te pakken. U voelt zich weer stevig genoeg om erop uit te gaan.

U kunt bij Stefanie in de praktijk terecht. Maar ze kan ook bij u thuis komen.

Maak een afspraak


Terug naar de beginpagina